Principală  —  IMPORTANTE   —   Partidul Socialiştilor va face alianțe…

Partidul Socialiştilor va face alianțe cu „orice alte formațiuni politice cu excepția PAS”: „Cei care nu vor respecta decizia adoptată vor fi sancționați”

Sursa foto: Partidul Socialiştilor din R. Moldova/ Facebook

Partidul Socialiştilor din R. Moldova (PSRM) nu va face alianțe cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în nicio localitate a Moldovei. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Executiv al PSRM, se arată într-o notă informativă a fracțiunii.

„Consiliul Executiv al PSRM s-a întrunit în ședință în cadrul căreia a decis că nu va admite crearea de coaliții cu partidul PAS în cadrul consiliilor municipale, raionale sau sătești din nicio localitate din Moldova”, se menționează în comunicat.

Astfel, reprezentanții PSRM în administrațiile locale urmează a fi informați despre poziția conducerii partidului de a forma coaliții locale cu „orice alte formațiuni politice cu excepția PAS”.

„Cei care nu vor respecta decizia adoptată vor fi sancționați în conformitate cu statutul formațiunii”, au punctat reprezentanții partidului.

Președintele Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a anunțat că 310 candidați la funcția de primar ai formațiunii politice au fost aleși după cele două tururi ale alegerilor locale generale. Președintele Parlamentului a mai informat că partidul de guvernământ are aproape 360 de consilieri raionali și peste 3 mii de consilieri locali.

Totuși, conform datelor prezentate de Consiliul Electoral Central (CEC), Candidații partidului de guvernământ, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), nu au fost aleși în niciun municipiu din țară.