Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta unei comisii din Consiliul…

Președinta unei comisii din Consiliul Societății Civile pe lângă președinte, numită director de agenție

Foto: pdm.md
Elena Beleacova

Elena Beleacova, președintă a Comisiei pentru relații interetnice din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președinte din 2017, va îndeplini, începând cu 5 martie, funcția de director general al Agenției Relații Interetnice (ARI).

Guvernul a acceptat miercuri, 26 februarie, demisia lui Nicolae Rădiță din fruntea agenției, care a fost numit în funcție la începutul lunii octombrie 2019.

În perioda 2015–2017 Beleacova a ocupat funcţia de consultant în Direcţia relaţii economice bilaterale şi cooperare cu organizaţiile internaţionale financiare în cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii. Aceasta a fost director general al Biroului Relaţii Interetnice (BRI) în perioada 2009-2015. De asemenea, a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 29 aorilie 2009 și scrutinul legislativ din 2014 din partea Partidului Democrat din Moldova.

În 2016, mold-street.com a scris că Elena Beleacova, fiind director al BRI, nu și-a declarat conturile de milioane ale off-shore-urui al cărui beneficiară era.

ARI este autoritatea administrativă centrală care activează în subordinea Guvernului ce promovează politica statului în domeniul relaţiilor interetnice. Aceasta are misiunea de a asigura realizarea prerogativelor constituţionale ale Guvernului prin promovarea şi implementarea politicii statului în domeniul relaţiilor interetnice, funcţionării limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova şi este responsabilă de asigurarea respectării legislaţiei în acest domeniu şi exercitarea controlului asupra respectării legislaţiei cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat eliberarea lui Eduard Serbenco din funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției și a lui Veaceslav Ursu din funcția de șef al Oficiului Teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat.