Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PPEM: „Este inadmisibil ca forțele…

PPEM: „Este inadmisibil ca forțele politice sau grupurile de interese să preseze Președintele țării sau alte instituții de stat în procesul de luare a deciziilor”

„Evenimentele din ultimele zile vin în contradicție directă cu tot ce înseamnă democrație, stat de drept, valori europene și demonstrează, de fapt, o atitudine cinică a clasei politice față de cetățeanul de rând din Republica Moldova”, menționează PPEM în Declarația cu privire la situația politică din țară.

„Această clasă politică, pseudo-europeană, s-a discreditat complet și și-a pierdut legitimitatea, respectiv majoritatea parlamentară „absolută” declarată nu are legitimitate. Deputații care și-au pus semnătura în susținerea acesteia trebuie să conștientizeze responsabilitatea pentru acțiunile lor, dar și pentru consecințele care pot surveni.

Este inadmisibil ca forțele politice sau grupurile de interese să preseze Președintele țării sau alte instituții de stat în procesul de luare a deciziilor.

Salutăm activismul civic al cetățenilor care nu sunt indiferenți de viitorul acestei țări și își doresc salvarea Republicii Moldova din criza absolută în care se află.

Avem nevoie de consolidarea forțelor care să întoarcă țara pe făgașul european”, se mai menționează în Declarație.

Amintim că PPEM a convocat pentru mâine, ora 11.00, ședința Consiliului Politic unde va fi luată o decizie privind poziționare PPEM în raport cu ultimele evenimente din țară.