Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma "DA": Cetățenii își doresc…

Platforma „DA”: Cetățenii își doresc cu adevărat ca Președintele țării să fie ales de către întreg poporul.”

Consiliul Marii Adunări Naționale lucrează în momentul acesta la elaborarea unor documente foarte importante, dar care urmează să le aducă la cunoștința publicului, azi sau mâine. Aceștia au mai spus că sunt în așteptarea unei reacții a Președintelui țării privind demersul primului-ministru adresată zilele trecute. În cazul că nu se va lua nici o atitudine, Consiliul Marii Adunări Naționale va întreprinde acțiuni de pichetare a Președinției.

Potrivit membrului Platformei Civice DA, Chiril Moțpan, „mâine, (joi) un grup de reprezentanți ai Consiliului, vor merge în teritoriu, în raioanele de sud, unde sunt programate întâlniri cu cetățenii la solicitarea acestora. Este o activitate pentru pregătirea zilei de 1 noiembrie, când noi am anunțat o Mare Adunare, aici, a reprezentanților din teritoriu care vor fi implicați în organizarea referendumului privind alegerea Președintelui țării de către întreg poporul”.

Aceștia au mai spus că se observă niște reacții în Parlament vis-a-vis de aceste subiecte, iar Consiliul Marii Adunări Naționale va veni cu o reacție la acțiunile care se întreprind acum, sau la deciziile…, declarațiile care se fac. De asemenea, ei vor avea o reacție la orice acțiune a guvernării, astăzi sau în zilele apropiate.

„Zilele acestea, am avut câteva întâlniri deja în teritoriu și foarte multă lume ne telefonează, solicită să mergem, să discutăm cu ei și își propun ajutorul în organizarea acestui referendum, fapt care demonstrează că cetățenii își doresc cu adevărat ca Președintele țării să fie ales de către întreg poporul. Să sperăm că și aleșii poporului, deputații noștri, vor înțelege acest lucru și vor lua o atitudine”, a mai spus Moțpan.

Reamintim că, la 6 septembrie, Platforma Civică demnitate și Adevăr a înaintat mai multe revendicări conducerii țării, una dintre cele mai importante fiind schimbarea Constituției și alegerea președintelui de către întreg poporul.