Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Pirkka Tapiola la deschiderea…

(VIDEO) Pirkka Tapiola la deschiderea Orăşelului European: Relaţia dintre UE şi R. Moldova este probabil cea mai puternică şi cea mai ambiţioasă dintre toate relaţiile pe care le avem cu partenerii noştri

Azi, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” a fost inaugurat Orăşelul European, în cadrul căruia se vor desfăşura activităţi legate de cultura europeană, menite să apropie R. Moldova de Uniunea Europeană.

Astfel, în deschiderea evenimentului, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a menţionat că proiectul european nu doar că a făcut de neconceput un alt război, dar a devenit şi cel mai de succes proiect paşnic din lume. „Relaţia dintre UE şi R.Moldova este probabil cea mai puternică şi cea mai ambiţioasă dintre toate relaţiile pe care le avem cu partenerii noştri. Acesta este susccesul nostru comun. R. Moldova este foarte apropiată familiei europene şi ca în orice familie relaţiile noastre se bazează pe valori comune, încredere reciprocă şi dialog onest”, a menţionat Tapiola.

Totodată, ambasadorul a ţinut să specifice că UE este  fondată pe reguli clare şi transparente, la fel cum este şi relaţia  cu Moldova.  „Acordul de Asociere ne oferă un cadru pentru dezvoltarea parteneriatului nostru politic cu un scop comun de reformare a ţării. Reformele pe care le susţine UE au scopul de a oferi oamenilor oportunitatea să locuiască într-o ţară cu norme şi reguli egale pentru toţi. Cu Zona de comerţ liber aţi câştigat accesul la cea mai bogată piaţă din lume, care oferă posibilitatea economiei de a creşte şi o şansă ca viaţa oamenilor să devină mai bună”, a ami spus Tapiola, citat de IPN.

Orăşelul european prezintă un program divers: în cadrul acestuia  doritorii pot participa la lecţii de limbi străine, pot gusta mâncare europeană şi asculta muzică, precum şi afla detalii  proiectele europene implementate în Moldova.

Sursa Video: www.ZdG.md