Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS anunță că va contesta…

PAS anunță că va contesta la Curtea de Apel decizia CEC cu privire la majorarea secțiilor de votare în străinătate: „Vom epuiza toate căile”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) din 8 iunie cu privire la mărirea numărului secțiilor de votare de la 139 la 146 de secții de votare, adică cu 7 secții mai mult. Declarațiile au fost făcute de către liderul interimar al PAS, Igor Grosu, în timpul protestului din fața CEC.

„Noi nu cedăm, noi nu cedăm. CEC-ul își închipuie că și-a spălat obrazul, dar nu și l-au spălat. Ați văzut ce au făcut. au închis o secție acolo, au deshis în altă parte. Noi vom epuiza toate căile de atac. Vom contesta la Curtea de Apel decizia CEC”, a declarat liderul interimar al PAS, Igor Grosu.

Cu opt voturi pro, CEC a mărit numărul secțiilor de votare de la 139 la 146 de secții de votare, adică cu 7 secții mai mult. Un proiect în acest sens a fost propus de membrul CEC Sergiu Gurduza. Membrul CEC Dumitru Pavel a declarat că proiectul care prevede majorarea numărului secțiilor de votare 7 „vine să mimeze o îmbunătățire” și că el nu susține această propunere.

În aceste momente, mai mulți oameni protestează în fața CEC. Oamenii solicită deschiderea mai multor secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

La 5 iunie curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, exact același număr de secții care a fost deschis la scrutinul prezidențial din 2020, atunci când mai mulți cetățeni R. Moldova aflați peste hotare nu au reușit să voteze.

Proiectul inițial prevedea deschiderea a 162 de secții de votare, însă membrul CEC desemnat de socialiști, Maxim Lebedinschi, a venit cu propunere, ca în străinătate, să fie deschise doar 139 de secții, proiectul fiind susținut de încă patru membrii CEC – Vadim Filipov, Veaceslav Agrigoroaie, Andrei Volentir și Vasile Gafton.