Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul „Șor”, lipsit de alocațiile…

Partidul „Șor”, lipsit de alocațiile de la bugetul de stat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis miercuri, 4 martie, să lipsească Partidul Politic „Șor” de alocațiile de la bugetul de stat până la finele anului 2020.

În procesul de examinare a rapoartelor prezentate, CEC a identificat că au fost efectuate cheltuieli nedeclarate de către grupul de inițiativă în susținerea domnului  Balinschi Vitalie, candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic „Șor”, în sumă de 177.450 de lei, aferente tipăririi unei publicații.

„În context, CEC a Partidul Politic „Șor” încălcarea art. 41 . (4) din Codul electoral, și anume pentru neefectuarea tuturor cheltuielilor pentru campania electorală din contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă” și, respectiv, pentru nedeclararea acestora. Astfel, formațiunea politică urmează să prezinte până la 6 martie 2020, inclusiv, raportul final corectat conform constatărilor Comisiei. Pentru depășirea plafonului mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă” stabilit de către CEC, Partidul Politic „Șor” a fost avertizat”, este menționat în comunicatul emis de CEC.

Suma stabilită pentru Partidul „Șor” pentru anul 2020 a fost de peste 2,8 milioane de lei.