Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul condus de Țîcu refuză…

Partidul condus de Țîcu refuză invitația lansată de PL: „Suntem în așteptarea deciziei PPR”

Foto-simbol

Partidul Unității Naționale (PUN) nu acceptă invitația Partidului Liberal (PL), care a propus crearea unei Mișcări Unioniste. În cadrul unei conferințe de presă, președintele formațiunii, Octavian Țîcu, a anunțat că nu pledează pentru un bloc politic, ci pentru unul electoral.

Potrivit liderului, acel bloc „va fi acceptat nu doar cu Partidul Liberal și alte partide apropiate din punct de vedere a idealului de reîntregire de PUN, dar și de alte partide proeuropene, pe care considerăm că în eventualitatea unor alegeri anticipate sau alegeri parlamentare am putea să le constituim”.

„În prezent, suntem în discuții și negocieri în așteptarea deciziei Partidului Popular Românesc (PPR), cu care suntem apropiați și pe care considerăm că putem face o formă de alianță, fuziune sau absorbție. În rest, oricare alte forme de alianță au bloc electoral cu acele partide și lideri care sunt integri și nu vor pune în pericol viitorul european și românesc al Republicii Moldova”, a declarat acesta.

Totodată, liderul PUN a menționat că un candidat pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 urmează a fi identificat după finalizarea negocierilor cu PPR.

Tot astăzi, Țîcu a prezentat vicepreședinții formațiunii, aleși la 21 decembrie curent. Astfel, în calitate de prim-vicepreședinte a fost ales Viorel Iordachescu, iar vicepreședinți sunt: Ion Cobîşenco, Ana Guțu, Igor Petcu, Laura Urschi, Victoria Botnari, Valentina Nicolenco, Dorin Dusciac, Sergiu Burlacu și Corneliu Pântea.

Săptămâna trecută, liderul PL, Dorin Chirtoacă, a anunțat că a expediat mai multe documente către liderii a nouă formațiuni politice pentru a-i convinge să realizeze „unificarea unioniștilor într-un singur front larg de luptă, într-un singur curent politic, într-o singură și unică Mișcare Unionistă din Republica Moldova”.

Analiștii politici au păreri împărțite.