Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentul se întrunește în ședință…

Parlamentul se întrunește în ședință în următoarele două zile. Proiectele de pe agenda deputaților

Odată cu încheierea stării de urgență, deputații urmează să se întrunească în două ședințe consecutive în zilele de 21 și 22 mai, iar ulterior, în alte două ședințe, pe 28 și 29 mai. Serviciul de presă al Legislativului informează că Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor respective, care numără aproape 30 de proiecte de legi și hotărâri.

„Secretariatul Parlamentului va întreprinde măsurile necesare de securitate în contextul stării de urgență în sănătate publică, inclusiv va asigura aerisirea timp de 30 de minute a sălii de ședințe plenare după fiecare două ore de activitate”, precizează serviciul de presă al Parlamentului.

Conform agendei pentru următoarele două zile, deputații urmează să examineze proiectul cu privire la anularea examenelor naționale 2020, să aprobe proiectul cu privire la stabilirea datei alegerilor prezidențiale, dar și să accepte demisia deputatului socialist Oleg Teterea, numit în aprilie în funcția de director al „Chișinău-Gaz”.

Pe agenda deputaților se mai numără ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului Răspuns de Urgență la COVID-19, dar și aprobarea în cea de-a doua lectură a proiectului de lege pentru modificarea articolului 5 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, care presupune că președintele Consiliului Superior al Magistraturii poate să fie ales din rândul membrilor săi și nu doar din rândul membrilor judecători.