Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   OSCE cheamă la „încetarea imediată…

OSCE cheamă la „încetarea imediată a tuturor activităților militare”

Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau și secretarul general OSCE Helga Maria Schmid condamnă lansarea de către președintele Putin a unei operațiuni militare în Ucraina, în contextul unei declarații oficiale de azi.

„Condamnăm ferm acțiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Acest atac asupra Ucrainei pune viețile a milioane de oameni în pericol și reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional și a angajamentelor Rusiei. Facem apel la încetarea imediată a tuturor activităților militare”, se menționează în comunicatul OSCE.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Detalii aici: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Ministerul de Interne de la Kiev anunță cel puțin 6 morți, 7 persoane rănite și 19 persoane dispărute