Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O victorie la limită pentru…

O victorie la limită pentru candidatul PSRM pe circumscripția nr. 4, Râșcani

La o diferență de doar 170 de voturi, candidatul Partidului Democrat, Iurie Urzică a suferit o înfrângere în fața contracandidatul său socialist, Vladimir Mizdrenco. Chiar dacă alegătorii arondați circumscripției Râșcani au avut de ales un candidat din doar trei înscriși în cursă, doi dintre ei aveau șanse egale pănă la verificarea ultimelor procese verbale. Candidatul Andrei Cocieri din Partidului Șor a acumulat sub 10% din numărul total de voturi, fiind depășit esențial de oponenții săi.

Vladimir Mizdrenco, PSRM

Vladimir Mizdrenco este născut la 3 ianuarie 1988 și este fiul fostei deputate PSRM, Irina Mizdrenco, care a decedat în iulie 2017. Acesta va candida pe circumscripția uninominală din raionul Râșcani și este consilier raional în aceeași localitate. Potrivit Alege2019, Mizdrenco a lucrat în perioada 2010-2016 în calitate de vice-director al companiei SRL Bonacta din or. Râșcani, fondată de familia sa, care activează în domeniul comerțului. Ulterior, din 2016, aceste a ocupat funcția de consilier pe probleme economice al deputatului Vladimir Nesterovschi.

Conform declarației de avere și interese pentru perioada 2017 – 2018, Mizdrenco a câștigat un salariu de circa 22 mii de lei. Candidatul PSRM nu are în proprietare apartamente, case de locuit sau automobile, și deține doar patru terenuri agricole.