Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Nu suntem cei care va…

„Nu suntem cei care va asigura cvorum”. Platforma DA va boicota ședința Parlamentului atunci când se va examina asumarea răspunderii de către Guvern

Foro simbol

Platforma DA va boicota ședința Parlamentului atunci când se va examina de pe ordinea de zi subiectele prin care Guvernul și-a asumat răspunderea. Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, ne-a comunicat că fracțiunea va participa la examinarea celorlalte proiecte.

Noi, de sigur, nu suntem cei care va asigura cvorum. Chiar dacă ei vor avea 51 de deputați, noi, Platforma DA, la examinarea subiectului prin asumarea Guvernului nu vrem să participăm. Dacă va fi cvorum, vom participa la examinarea altor subiecte de pe ordinea de zi. La prezentarea asumării răspunderii noi vom boicota, chiar dacă ei vor avea cvorum. Aceasta este violarea Legislativului și un abuz cras. Noi vom intra în sală la examinarea celorlalte subiecte”, a declarat președintele fracțiunii Platforma DA din Parlament, Alexandr Slusari, pentru Ziarul de Gardă.

Deputatul Sergiu Litvinenco ne-a comunicat că actualmente colegii de partid sunt în ședință și „vor decide la ora 10:00” dacă vor participa sau nu la ședința legislativă de astăzi.

Deputații din opoziție au declarat în repetate rânduri anterior că vor vota modificările la Legea bugetului de stat prin procedura obișnuită în Parlament, cu condiţia includerii ajutoarelor care să reducă sărăcia şi să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei.

Joi, 9 iulie, urmează a patra încercare a Guvernului de a veni în fața deputaților pentru a prezenta proiectele prin care Executivul și-a asumat răspunderea.

Cu această ocazie, înainte de ședința plenară, Igor Dodon a venit „un ultim apel” către deputații din opoziție, în special parlamentarilor din partidele PAS și Platforma DA, îndemnându-i să vină la ședință. Șeful statului a mai spus că „în caz că azi nu va fi cvorum, împreună cu premierul vom lua niște decizii”, reiterând că „acest Parlament nu mai este reprezentativ” și „voi face uz de toate împuternicirile legale ca în termenii cei mai apropiați să-l dizolvăm”.