Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Notele de 6 şi misterele…

Notele de 6 şi misterele din diploma de studii a premierului Gaburici

Apariţia copiilor documentelor de studii ale premierului Chiril Gaburici pe pagina portalului de ştiri deschide.md a adus şi mai multe confuzii în cazul diplomelor de studii a premierului.

Din aceste copii reiese că premierul a avut o prestaţie educaţională mediocră, având la mai multe discipline note de 6. Anterior Andrei Babenco, directorul executiv al Universităţii Slavone (US) a declarat pentru ZdG contrarul, anunţând că acesta a fost un foarte bun student.

„El a învăţat foarte bine, să de-a domnul să înveţe toţi aşa”, a afirmat Babenco.

Astfel dacă punem cap în cap copia diplomei publicată şi declaraţia directorul executiv al universităţii, reiese că Andrei Babenco îşi doreşte ca toţi studenţii de la Universitatea Slavonă să înveţe pe note de 6 şi 7.

De asemenea carnetul de student, dar şi diploma de licenţă ne fac să credem că premierul a fost înmatriculat la US în anul 1998, aşa cum a afirmat anterior Guvernul într-un răspuns oficial primit de ZdG. Totodată, ele contrazic declaraţiile oficiale ale ministrei Educaţiei, Maia Sndu care a anunţat că premierul a fost înmatriculat la Universitatea Slavonă în anul 2000.

Un alt element dubios îl reprezintă şi faptul că, în carnetul de student şi cel de note, prenumele premierului este scris greşit „Ciril” în loc de Chiril. Admitem că e posibil să fie doar o simplă greaşeală, atunci nu este clar de ce premierul nu a insistat ca această greşeală să fie corectată.

Totodată şi copia cererii de amânare a examenilor de licenţă pentru septembrie 2004 semnată de Gaburici cu data de 26 mai 2004 şi aprobată de conducerea universităţii, lasă de bănuit. Acest lucru este lipsit de logică, deoarece deja la o lună de la întocmirea acestei cereri, conducerea US i-a semnat documentele care adeveresc susţinerea examenelor de licenţă pe care acesta le cerea amânate pentru toamnă. O explicaţie a acestor neclarităţi urmează a fi primită de la Ministerul Educaţiei, solicitat ieri, 8 aprilie, de către deputatul liberal Valeriu Munteanu.