Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Justiției, despre acuzațiile aduse…

Ministrul Justiției, despre acuzațiile aduse de liderul socialiștilor: „Îl sfătuiesc pe el și pe alții să înțeleagă odată și pentru totdeauna că timpul oligarhilor și a oligarhiei a trecut”

„Înţeleg foarte bine obsesiile lui Dodon. Dar vreau să-i reamintesc că asocierea cu Plahotniuc (în cazul „kuliocului”) l-a costat Preşedinţia, iar asocierea cu Platon l-a costat Parlamentul”. Daclarația aparține ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și vine în contextul în care liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, după o vizită întreprinsă la Moscova, a venit cu mai multe acuzații în adresa ministrului Justiției, în cadrul unui briefing de presă.

„Degeaba încearcă să-şi ofere din nou serviciile politice acestor doi fugari, că ar putea să mai sufere noi eșecuri (mai are unde?). Îl sfătuiesc pe el și pe alții să înțeleagă odată și pentru totdeauna că timpul oligarhilor și a oligarhiei a trecut. Și dacă vor să facă politică, să o facă cu forţele proprii şi pornind de la agenda cetăţenilor, dar nu de la propriile frustrări”, a declarat Sergiu Litvinenco într-o postare pe Facebook.

După o vizită întreprinsă la Moscova, care a durat trei zile, liderul socialiștilor, Igor Dodon, s-a întors în R. Moldova și a susținut vineri, 8 octombrie, un briefing de presă. Dodon a criticat guvernarea, a acuzat că acțiunile întreprinse de procurori în legătură cu suspendarea din funcție și reținerea lui Alexandr Stoianoglo sunt „un show realizat” și a îndemnat cetățenii să iasă la protestul de duminică, anunțat de socialiști. Detalii aici.

Totodată, socialistul l-a acuzat pe ministrul Justiției, dar și pe președinta R. Moldova, Maia Sandu, de ingerințe în dosarul Stoianoglo.

„Tot ce vedem noi acum este spectacol, justiție televizată. Unii analiști încearcă să o spele pe Maia Sandu. Litvinenco până la miezul nopții stă în clădirea Președinției și coordonează fiecare pas. Comanda a fost dată de Maia Sandu. Pentru ce acest show? Stoianoglo a fost desemnat câștigător de Guvernul Maiei Sandu”, a spus socialistul.

Reprezentanții Președinției ne-au comunicat că nu comentează declarațiile făcute de liderul PSRM.

În timp ce mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și procurorul anticorupție Victor Furtuna, care a dispus inițierea urmării penale în privința procurorului general Alexandr Stoianoglo, efectuau marți, 5 octombrie, percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), Igor Dodon care se află peste hotare comenta pe Facebook acțiunile procurorilor de la Chișinău.

Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul socialiștilor a calificat perchezițiile de la Procuratură drept o greșeală politică fatală. Cât despre reținerea procurorului general, Dodon a menționat că acțiunea „a avut loc fără temeiuri și în grabă”, lucru care, potrivit socialistului, „arată că guvernarea se află în mare disperare”.

Miercuri, 6 octombrie, socialiștii au condamnat reținerea lui Stoianoglo, menționând că vor organiza duminică un protest în acest sens la care invită oamenii să participe declarând că este vorba despre o manifestație civică „fără drapele de partid” și „lozinci politice”.