Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul șefului IGP după ce…

Mesajul șefului IGP după ce un polițist a fost înjunghiat, iar agresorul – împușcat în picior

Un polițist a fost înjunghiat miercuri, 15 iulie, în timp ce se afla într-o misiune de serviciu în sectorul Botanica al capitalei. Un alt polițist, coleg cu victima, pentru a-l opri pe agresor, a efectuat o împușcător în direcția acestuia. Atât polițistul înjunghiat, cât și agresorul care a fost împușcat în picior au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit Poliției R. Moldova, în urma unui apel de urgență, polițiștii împreună cu medici de pe ambulanță, au mers la o solicitare făcută pe strada Hristo Botev din sectorul Botanica al capitalei, unde o femeie a fost înjunghiată de către un bărbat.

După ce polițiștii au ajuns la fața locului, în încercarea de a scăpa de autorități, agresorul l-a înjunghiat pe unul dintre angajații Poliției.

„Pentru a se eschiva de la fața locului, la intrare în scara blocului, din loc ascuns individul i-a aplicat o lovitură cu cuțitul unuia dintre polițiștii prezenți.

Colegul acestuia, evaluând pericolul, a reacționat rapid, aplicând arma de foc din dotare și efectuând o împușcătură în direcția atacatorului, într-o zonă non-letală, rănindu-l în picior; ultimul fiind imobilizat și reținut. Polițistul a acționat în temeiul Legii 218 din 19.10.2012, privind modul de aplicare a forţei fizice, a mijloacelor speciale şi a armelor de foc”, se menționează în nota informativă emisă de Poliția R. Moldova.

Tot autoritățile au anunțat că agresorul este un bărbat în vârstă de 40 de ani, iar femeia înjunghiată este mama acestuia.

La moment, oamenii legii fac cercetări pentru a stabili circumstanțele respectivului caz și urmează să califice acțiunile individului conform legislației în vigoare.

După incident, șeful IGP a venit cu un mesaj pe marginea acestui caz.

Sunt alături de colegul nostru care a fost rănit, astăzi, în timpul misiunii de serviciu. Acesta a fost atacat cu un cuțit în timp ce documenta un incident în sectorul Botanica. Țin să menționez că ambii polițiști veniți la fața locului au acționat în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare. Voi oferi tot suportul pentru ca polițistul rănit să beneficieze de toate îngrijirile medicale necesare. Familia acestuia poate fi sigură tot sprijinul meu personal, dar și al echipei Inspectoratulu Gereneral al Poliţiei”, a declarat Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliției