Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul lui Iohannis: „Am reușit…

Mesajul lui Iohannis: „Am reușit să învingem PSD”

Președintele României, Klaus Iohannis, declară că rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale sunt o victorie pentru români, iar războiul cu Partidul Social Democrat încă „nu s-a încheiat”.

„Dragi români, victorie! Am reușit să învingem PSD, mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de clar împotriva PSD. Și acest lucru înseamnă un pas enorm înainte pentru România. Milioane de români din țară și din diaspora au votat pentru proiectul nostru – pentru o Românie Normală și pentru a continua procesul important de schimbare în bine din România. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea lor, liberalilor, dar și tuturor votanților de dreapta și celor care nu cred neapărat într-un partid anume, dar își doresc ce ne dorim și noi, o Românie Normală. Dragii mei, războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem o luptă, mai avem un pas peste două săptămâni. Veniți la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar! Veniți la vot pentru o Românie Normală!”, a declarat Iohannis.

După prelucrarea a 80% din numărul total al voturilor exprimate, rezultatele parțiale arată că Klaus Iohannis a acumulat 36,63% din voturi, fiind urmat de Viorica Dăncilă cu 24,28% și Dan Barna – 13,42%. Astfel, Iohannis și Dăncilă ar urma să se lupte în cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 22, 23 şi 24 noiembrie 2019.