Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul liderului interimar al Platformei…

Mesajul liderului interimar al Platformei DA după ce ex-deputata formațiunii Arina Spătaru a anunțat că pleacă din partid

„Celor care pleacă le dorim succes”. Acesta este mesajul transmis de liderul interimar al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău, după ce Arina Spătaru, fostă deputată aleasă pe listele Platformei DA, a anunțat că pleacă din partid.

Într-o postare făcută pe Facebook, Plângău, fără să pomenească numele Arinei Spătaru, îi urează succes în activitatea ei de mai departe, după ce și-a anunțat retragerea din formațiunea politică.

„Orice om are dreptul să facă sau nu politică. Un proces absolut normal când unii oameni pleacă și alții vin la partid. Celor care vin le spunem: ,,bine ați venit”, celor care pleacă le dorim succes în orice nu ar face ei în viitor”, scrie Dinu Plângău pe Facebook.

Ex-deputata Arina Spătaru a anunțat vineri, 17 septembrie, că pleacă din partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr (DA).

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Arina Spătaru susține că decizia de a pleca din Platforma DA a luat-o în februarie curent.

„Astăzi, la ședința consiliului OT Bălți oficial mi-am luat rămas-bun de la colegii mei din Platforma DA. De fapt decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul”, se menționează în mesajul postat.

Arina Spătaru a ajuns deputat în Parlamentul de la Chișinău din partea blocului Electoral „ACUM” în februarie 2019. În urma alegerilor, Spătaru a fost deputată și membru al Biroului Politic Permanent al Platformei DA. În 2018, Arina Spătaru a candidat la funcția de primară a municipiului Bălți.

Ziarul de Gardă a scris în 2018 că Arina Spătaru, candidata propusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, susține că începând cu anul 2012 a ocupat funcția de director a propriei sale întreprinderi „ARINA S”, unde, în anul 2017 a primit un salariu de 21 de mii de lei. Tot în anul trecut, Arina Spătaru a primit indemnizații pentru copii de peste 7000 de lei. Spătaru susține că familia sa deține patru terenuri extravilane, un apartament cu o suprafață de 48 m.p., o casă de locuit (196.2 m.p.), un spațiu comercial (195.1 m.p.) și un garaj (69.3 m.p).

În iulie curent, conducerea Platformei Demnitate și Adevăr, președintele și vicepreședinții partidului, și-a anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național. Anunțul a fost făcut la două zile de la scrutinul parlamentar din 11 iulie în cadrul căruia Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, nu a reușit să prindă un loc în Parlamentul de la Chișinău, obținând puțin peste 2 la sută din sufragii.