Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Parlamentului R. Moldova…

LIVE Ședința Parlamentului R. Moldova din 1 decembrie 2022: Deputații vor examina propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență

Parlamentul se întrunește joi, 1 decembrie, în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse 12 proiecte, inclusiv Aprobarea proiectului Ordinii de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din 8 – 15 decembrie 2022.

În cadrul ședinței din 1 decembrie, deputații vor examina propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență. De asemenea, va fi examinat, în a doua lectură, proiectul Codului electoral al R. Moldova și modificarea cadrului normativ conex, precum și inițiativele legislative care vizează activitatea Avocatului Poporului.

Deputații vor mai dezbate proiectul de lege privind gazele fluorurate cu efect de seră, precum și modificarea mai multor acte normative. Printre ele figurează Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale și Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat și ordinea de zi a ședințelor plenare din perioada 8-15 decembrie 2022, anunță serviciul de presă al Parlamentului într-un comunicat.