Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Parlamentului R. Moldova:…

LIVE Ședința Parlamentului R. Moldova: Deputații vor examina moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției

Parlamentul R. Moldova se întrunește joi, 24 noiembrie, în ședință. Deputații vor examina moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției. De asemenea, Parlamentul va examina ratificarea celui de-al 14-lea amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creșterea economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

În a doua lectură, vor fi dezbătute modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii sau la Legea privind piața de capital. Totodată, parlamentarii urmează să aprobe în lectura a doua proiectul Codului electoral al Republicii Moldova. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul unei Declarații a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea Marii Înfometări (Holodomor) din anii 1932-1933 din Ucraina.