Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Premierul R. Moldova: „Deja…

LIVE Premierul R. Moldova: „Deja pregătim o rectificare suplimentară”

Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, face declarații de presă. Subiectul nu a fost anunțat din timp.

Acesta amintește că Guvernul și-a asumat angajarea pentru patru proiecte și că astăzi Comisia Europeană a aprobat debursarea celei de-a doua tranșe – 30 de milioane de euro – din asistența macrofinanciară.

„Tranșa a treia este ratată, pentru că R. Moldova nu a reușit să îndeplinească în 2019 condiționalitățile”, susține șeful Executivului.

Totodată, el a menționat că săptămâna viitoare ar putea fi finalizate procedurile pentru semnarea memorandumului de acordare a 100 de milioane de euro din partea UE pentru lupta împotriva COVID-19.

De asemenea, acesta a amintit despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului din partea Federației Ruse și începerea discuțiilor pentru un nou program cu FMI pentru trei ani.

„Deja pregătim o rectificare suplimentară. De data aceasta vom merge cu o procedură clasică. Scopul este acordarea ajutorului pentru agricultori”, a precizat premierul.

Potrivit lui Ion Chicu, CSE a decis astăzi să acorde suport celor care au avut de suferit din ura precipitațiilor din ultima perioadă.

În același timp, CNESP s-a întrunit astăzi în ședință.

Regimul de stare de urgență în sănătate publică, extins până la 31 iulie. Se menține interdicția pentru străini de a intra în R. Moldova.