Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Declarațiile lui Chicu după…

VIDEO Declarațiile lui Chicu după ședința „conducerii de vârf” a țării

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a făcut declarații pentru presă, după ședința de lucru, de luni, 23 noiembrie, cu președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

„Subiectele discutate țin de agenda pentru următoarele 3 – 4 săptămâni.

Până la sfârșitul anului avem stringenta necesitate de a proba în Parlament proiectul de politică bugetar fiscală pentru anul 2021 și bineînțeles proiectele bugetelor anuale pentru 2021.

Am discutat despre graficul prezentări în parlament a acestor proiecte. La Guvern vor fi discutate și aprobate fie pe 30 noiembrie, fie pe 1 decembrie. Imediat vor merge la Parlament pentru examinarea în comisie și votarea în prima lectură și ulterior peste 10 zile Guvernul să poată examina amendamentele deputaților și și către 20 – 21 să fie aprobate în lectură finală.

De asemenea venim cu modificări la proiectul privind majorarea salariilor în sectorul bugetar. De la 1 ianuarie în domeniul medical vor avea loc majorări de salariu de 30 %. Politica bugetar fiscală, care a fost intens discutată și ea, va fi aprobată conform aceluiași grafic aici o să oferim mai multă flexibilitate autorităților publice locale pentru unele taxe”, a declarat Chicu.