Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ CEC se întrunește în…

LIVE CEC se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate 20 de subiecte

sursa: CEC

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc joi, 17 iunie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate 20 de subiecte. În cadrul ședinței, reprezentanții CEC urmează să examineze proiectul de hotărâre cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din  4 iunie 2021.

Totodată, CEC urmează să examineze demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii, a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe (trezorierul) și din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării”.

LIVE TEXT

15:07 CEC nu a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din  4 iunie 2021.

15:02 Membrii CEC au revenit la examinarea primului subiect de pe agenda de zi: Cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din  4 iunie 2021.

14:47 Membrii CEC au aprobat demersul cu privire la stabilirea datei alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități pentru data de 21 noiembrie.

Alegerile locale vor avea loc în comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hîrtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, comuna Ișcălău, raionul Fălești, comuna Pîrlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni și comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

14:36 A fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, UTA Găgăuzia în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și înregistrarea interpretului.

14:34 CEC a aprobat demersul cu privire la acreditarea observatorilor naționali din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

14:32 A fost aprobat demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic ”PARTIDUL SCHIMBĂRII”, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul).

14:29 A fost aprobat demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii, a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe (trezorierul).

14:08 CEC a votat pentru ca subiectul cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 4 iunie 2021 să fie examinat la finalul ședinței.

14:06 CEC examinează proiectul de hotărâre cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 4 iunie 2021.

„Se ia act de informațiile cuprinse în rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, prezentate pe 4 iunie 2021 de blocul comun al Socialiștilor și Comuniștilor, Partidul Congresul Civic, Blocul electoral Renato Usatîi, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic ȘOR, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Politic Democrația Acasă, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, a declarat Dorin Cimil

14:05 Președintele CEC, Dorin Cimil, anunță că la ședință sunt prezenți 8 membri ai comisiei.

14:00 A început ședința CEC.

Pentru scrutinul din 11 iulie 2021, au fost înregistrați, până astăzi, 17 concurenți electorali, iar alte 7 dosare se află în proces de examinare.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.