Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderul PDM, despre anularea „legii…

Liderul PDM, despre anularea „legii miliardului”: „Proiectele PSRM-Șor duc la creșterea prețurilor, lipsa credibilității pe plan extern și la slăbirea BNM”

Președintele PDM, Pavel Filip, a cerut excluderea de pe ordinea de zi a proiectului socialiștilor, care prevede anularea așa-numitei „legi a miliardului”. Propunerea democraților nu a trecut, iar cu voturile PSRM – Șor, proiectul a fost aprobat.

Refuz să cred că PSRM nu are economiști sau specialiști în finanțe care înțeleg foarte bine consecințele inevitabile ale proiectului care anulează garanțiile de stat: slăbirea BNM, creșterea prețurilor și lipsa de credibilitate pe plan extern”, a declarat în plenul Parlamentului Pavel Filip.

Potrivit liderului democrat, acest proiect, dur criticat de FMI, „nu doar că ne va strica relațiile cu partenerii externi, astfel încât nimeni nu ne va mai acorda împrumuturi sau granturi, ci și va duce la inflație, deprecierea leului și creșteri de prețuri. Singura explicație este că nu le pasă de toate acestea, nu le pasă de oameni și de cetățeni”.

Solicitarea liderului democraților a fost susținută și de către deputații PAS și PPDA, dar nu a fost susținută de coaliția PSRM-Șor.

Anularea „legii miliardului” a fost una din promisiunile nerealizate ale președintelui în exercițiu, Igor Dodon. Este una dintre promisiunile incluse în programul electoral al lui Dodon din anul 2016 și care pe perioada mandului lui de președinte al R. Moldova nu a fost realizată.

După 4 ani, după ce Dodon a pierdut alegerile prezidențiale, socialiștii, care se află de mai bine de un an la guvernare, deținând toate cele 3 funcții de conducere din stat, au venit miecuri, 16 decembrie, în Parlament cu această inițiativă, care a fost susținută de PSRM – Șor și deputații care recent au părăsit Pro Moldova.