Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderul PD, Pavel Filip: „Blocul…

Liderul PD, Pavel Filip: „Blocul ACUM a reuşit o performanţă istorică, dăruind în premieră Chişinăul forţelor de stânga”

Pavel Filip

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susţine că Blocul ACUM a reuşit o performanță istorică”, dăruind municipiul Chișinău forţelor de stânga. Totodată, acesta accentuează faptul că rezultatul alegerilor din Capitală trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei din Blocul ACUM.

„Din păcate, blocul ACUM a reușit o performanță istorică. A dăruit, în premieră de la independenţă, capitala forțelor de stânga, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Chișinăul a avut mereu alegători preponderent de orientare proeuropeană. Dacă chiar și aceştia au decis să aleagă un primar de cealaltă parte a baricadei, acest rezultat trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei din blocul ACUM. Oamenii au spus clar că sunt dezamăgiți de actualul Guvern care nu a înaintat niciun proiectpână acum pentru cetățeni”, a menționat Filip.

Totodată, acesta se declară mulţumit de rezultatele alegerilor locale, accentuând că formațiunea sa a ieșit învingătoare din aceste alegeri.

„Partidul Democrat a câştigat în aceste alegeri. Am obţinut în total 262 de primari. Suntem partidul cu cel mai mare număr de primari, pe care l-am obținut anul acesta. Am demonstrat încă odatăcă PD este o construcție autentic politică care se bazează organizaţiile teritoriale”, a remarcat liderul democraţilor.

Candidații democrați au câștigat duminică inclusiv primăriile a două centre raionale, Nisporeni și Hâncești.

După prelucrarea tuturor celor 307 procesele-verbale din municipiul Chișinău, rezultatele arată o victorie cu 52,39% a candidatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban. Acesta l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a acumulat 47,61%, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban devine primul candidat al unui partid de stânga, care este ales primar al municipiului Chișinău.