Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Iurie Leancă: Declarațiile lui Dodon…

Iurie Leancă: Declarațiile lui Dodon privind denunțarea Acordului de asociere sunt niște aberații

facebook.com/iurie-leanca

Recent, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, Iurie Leancă, președintele Partidului Popular European din Moldova, a afirmat că declarațiile făcute de Igor Dodon privind denunțarea Acordului de Asociere, care ar avea efecte negative asupra economiei moldovenești, sunt aberații și au drept scop manipularea opiniei publice.

„Nu știu dacă cei care folosesc acest limbaj fac o diferență reală între suspendare, denunțare, dacă înțeleg de fapt ce înseamnă aceasta. (…) Este doar o aberație, scuzați-mă că folosesc acest termen mai puțin diplomatic. Economia Republicii Moldova a fost afectată nu de zona de liber schimb cu Uniunea Europeană. Economia Republicii Moldova a fost afectată, pe de o parte, de sancțiunile impuse de către Federația Rusă și de faptul că nu am fost suficient de competitivi, pentru aceasta e nevoie de investiție, e nevoie de sprijin. Cu astfel de investiții, cu astfel de sprijin, cu astfel de transfer de know-how tocmai vin cei din Uniunea Europeană”, a subliniat Leancă.

Președintele PPEM a mai spus că cei care promovează această idee manipulează opinia publică: „Îmi pare rău că se lansează în astfel de manipulări. Eu sper foarte mult că cetățeanul din Republica Moldova înțelege că unica soluție viabilă este integrarea europeană”, a mai menționat Leancă.