Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Iurie Leancă: „ Alegerile ar…

Iurie Leancă: „ Alegerile ar fi unica modalitatea de a aduce legalitatea în capul procesului politic din R.Moldova și, pornind de la aceasta, declarăm că vom merge în opoziție față de orice candidat”

„Am avut o discuție lungă, de peste 3 ore, ceea ce denotă doar un singur lucru: că am avut o analiză extrem de detaliată a proceselor politice din R. Moldova”, a declarat liderul PPEM, Iurie Leancă după încheierea ședinței Consiliului politic al PPEM.

„Am formulat o atitudine față de situația politică din R. Moldova, față de tentativele de a crea o majoritate, de a desemna un prim-ministru și față de finalitatea acestui proces. În baza acestor discuții, am adoptat și o declarație a Consiliul Național.

În linii mari, această declarație se rezumă la câteva elemente: în primul rând, faptul că am ajuns în această situație, de o criză profundă, sistemică, economică, politică, socială a societății moldovenești, povara și responsabilitatea pentru această criză trebuie să și-o asume partidele care au guvernat R.Moldova în 2015: PLDM, PD și, parțial, PL”, a indicat liderul PPEM.

Referitor la evenimentele din ultimele săptămâni, Leancă a menționat că metodele care au fost utilizate depășesc în imaginația lor și bunul simț, și normele europene, demonstrând că partidele care au guvernat, și mai continuă încă să guverneze și își propun crearea unei majorități, manifestă iresponsabilitate față de situația cetățeanului de rând.

„Considerăm că clasa politică din Moldova s-a discreditat, că alegerile ar fi unica modalitatea de a aduce legalitatea în capul procesului politic din R. Moldova și, pornind de la aceasta, declarăm că vom merge în opoziție față de orice candidat”, a mai spus Leancă.