Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Chicu către ambasadori:„Relațiile cu…

Ion Chicu către ambasadori:„Relațiile cu UE rămân o prioritate majoră”

gov.md

Vineri, la 15 noiembrie, Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în R. Moldova. Prim-ministrul a asigurat în cadrul întâlnirii că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), se anunță într-un comunicat de presă emis de executiv.

„Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Relațiile cu UE și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile  noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării. „Ne dorim continuitatea unui dialogul politic, economic, cultural și umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relațiilor și dreptului internațional cu toate statele comunității internaționale, în prim plan cu partenerii strategici și tradiționali ai țării noastre”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri. 

Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău au apreciat hotărârea și determinarea cu care noul Executiv s-a angajat să pună în aplicare programul stabilit și au declarat ca vor continua să sprijine schimbările întru beneficiul cetățenilor.

Guvernul Chicu a obținut votul de încredere al Parlamentului de la Chișinău, joi, 14 noiembrie. În aceeași zi cabinetul de miniștri au depus jurământul de învestire în funcție.