Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon: "Lupta împotriva celor…

Igor Dodon: „Lupta împotriva celor care au capturat statul continuă”

„Lupta împotriva celor care au capturat statul continuă. Acum și între pereții Parlamentului.

Am propus astăzi spre a fi inclusă în ordinea de zi, pentru discuții, „Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova”.

Deocamdată, inițiativa noastră a fost susținută de 39 de deputați, deci de mai mult de o treime din aleșii poporului. Vom încerca să convingem și alți colegi de necesitatea discutării pe marginea acestei declarații”, a menționat liderul PSRM, Igor Dodon  pe un site de socializare.

„Să vedem who is who în acest parlament. Comuniștii, liberalii, neafiliații, sunteți și voi capturați?

Acesta este un document unic, fără precedent în istoria parlamentarismului de la noi (dar poate și în plan internațional). Majoritatea absolută a cetățenilor, aproape jumătate din corpul legislativ, numeroase organisme internaționale au recunoscut starea de stat capturat al Republicii Moldova.

Țara noastră trebuie eliberată din captivitate, iar această Declarație reprezintă un pas în acest sens. Guvernanții se tem de proteste, se tem de declarații, se tem de alegeri. Frica lor este o dovadă că noi avem dreptate”, a mai scris Dodon.