Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon explică de ce…

Igor Dodon explică de ce și-a luat cu el suportul de pixuri: „Dacă Președinția tare vrea, găsesc unul în Federația Rusă și îl fac cadou”

Deși a promis că va lăsa în biroul prezidențial unele dintre cadourile pe care le-a primit, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a luat setul de birotică de culoare verde, pe care îl avea pe masa din biroul său de lucru. Anterior, acesta spunea că setul va rămâne la Președinție, iar acum Dodon argumentează că acest set a fost un cadou personal din partea unor prieteni, motiv pentru care l-a luat la sediul PSRM.

Pe vremea când era președinte, Igor Dodon avea pe masa din biroul său de la Președinție un set de birotică, de culoare verde, similar cu cel al președintelui rus, Vladimir Putin.

La 9 mai 2020, întrebat de unde l-a luat, atunci șeful statului Igor Dodon a spus că i l-a dăruit o organizație din Federația Rusă, dar și că după expirarea mandatului său de președinte setul de pixuri va rămâne în biroul prezidențial.

El va rămâne în birou și pentru viitorii președinți. Este un lucru foarte frumos”, spunea Dodon atunci.

Acum, însă, Dodon spune că acesta a fost un cadou oferit de prietenii săi și nu a fost inclus în registrul Președinției.

„Setul acesta nu este inclus în registru la Președinție și nici nu poate fi inclus, pentru că nu a fost un cadou al președintelui țării. Este un lucru personal care mi-a fost oferit de unii prieteni. Dacă Președinția tare vrea eu pot să găsesc în Federația Rusă și să le aduc lor un cadou de ziua de naștere a președintei”, a spus Igor Dodon.

Între timp, de la Președinție a dispărut și purificatorul de aer cu filtre UV – aparat ce seamănă izbitor cu cel ce a fost surprins în cabinetul liderului de la Kremlin, în 2016, în cadrul unei întâlniri cu ministrul de externe, Serghei Lavrov, și ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a confirmat pentru ZdG lipsa celor două obiecte și a menționat că atunci când noua administrație a ajuns în cladire, ele nu erau acolo.

Mandatul de președinte al lui Igor Dodon s-a încheiat la 24 decembrie 2020.