Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon, despre intenția Maiei…

Igor Dodon, despre intenția Maiei Sandu de a scoate gardul din jurul clădirii Președinției: „Populism ieftin. Pentru a distruge, nu e nevoie de minte”

Pentru a distruge, nu este nevoie de multă minte, spune președintele în exercițiu, Igor Dodon, despre intenția președintei alese, Maia Sandu, de a scoate gardul instalat în jurul Președinției la scurt timp după ce va fi învestită în funcție, aceasta fiind și una din promisiunile făcute în campania electorală.

„Este o vorbă la moldoveni – pentru a distruge, nu trebuie multă minte. Care este sensul să te apuci acum să scoți garduri? La Casa Albă noul președinte Biden va scoate gardul? Cui încurcă acest gard? Nu eu l-am instalat, el a fost instalat de Voronin. Dar ca să distrugi nu trebuie multă minte. Încercați să construiți ceva, nu să distrugeți. Dacă îl scoateți, viața va deveni mai bună în R. Moldova? Plus, este nevoie de bani pentru a-l scoate. Mai bine ați investi banii în altceva. Este populism ieftin”, a comentat Igor Dodon.

Joi seara Maia Sandu a spus că nu se poate pronunța asupra unei date exacte, dar își exprimă speranța ca asta să se întâmple „chiar pe data de 25 sau 26 decembrie”.

În campania electorală Sandu a spus că „sunt multe lucruri de schimbat. Da, gardul îl scoatem și aici nu trebuie să faci mare analiză. Trebuie să fie un simbol al apropierii conducătorilor țării de oameni și nu să se ascundă după un gard de doi metri pentru că le este frică de oameni”.

De asemenea, Sandu spunea că va face o analiză a cheltuielilor Președinției.

Noi știm câte ceva despre bugetul Președinției și eu am spus că o să vin cu un proiect de reducere a cheltuielilor. (…) Am văzut că cheltuielile s-au majorat”, a menționat Maia Sandu în campania prezidențială.

Gardul metalic a fost instalat în jurul clădirii în vara anului 2018, pentru el fiind cheltuiți în jur de 5 milioane de lei.

Curtea Constituțională a confirmat astăzi, 10 decembrie, rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Hotărârea e definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare de astăzi, 10 decembrie 2020. 

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.