Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul condus de premierul interimar…

Guvernul condus de premierul interimar Ciocoi se întrunește în ședință

Cabinetul de miniștri, condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, se întrunește în ședință, acesta fiind prima din acest an, dar și prima în noua componență, după demisia premierului Ion Chicu și a miniștrilor Economiei, Finanțelor și Sănătății.

Cabinetul de miniștri se va întruni în sala de ședințe a Guvernului, miercuri, 20 ianuarie, începând cu ora 15:00.

Pe agenda ședinței de mâine sunt 9 subiecte, printre care cu privire la acordarea Bursei de excelență a Guvernului şi a Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021, instituirea Comisiei de cercetare prealabilă pentru declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV de transport al energiei electrice Vulcănești–Chișinău și a stației Bac și aprobarea Regulamentului cu privire la controlul rezervelor de stat şi de mobilizare.

Un alt subiect ține de modul de stabilire şi aplicare a preţurilor la bunurile destinate stocării şi eliberării în/din rezervele de stat şi de mobilizare.

Cabinetul de miniștri urmează să aprobe și o hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 573/2013 privind aprobarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice 2013-2020.