Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fracțiunea partidului ȘOR nu va…

Fracțiunea partidului ȘOR nu va participa la ședința de astăzi a Parlamentului în care vor fi examinate modificările propuse pentru Legea bugetului de stat pentru anul 2022

Partidul „ȘOR” nu va participa la ședința de vineri, 26 august, a Parlamentului, la care deputații se convocă în sesiune extraordinară, a anunțat președintele formațiunii politice, deputatul fugar Ilan Șor, într-un mesaj video. Potrivit acestuia, fracțiunea formațiunii pe care o conduce nu va participa la ședință „în semn de protest”.

„PAS a transformat ședințele Parlamentului în adunări de partid, iar majoritatea parlamentară continuă să-și bată joc de opoziție”, susține Șor.

Ilan Șor s-a arătat nemulțumit față de examinarea și adoptarea proiectelor de modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022, care, potrivit lui, „au fost transmise abia ieri, cu o singură zi înainte de dezbaterea lor”.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai adăugat că deputații formațiunii pe care o reprezintă au prezentat, la votarea bugetului de stat pentru 2022, „zeci de amendamente, însă niciunul nu a fost examinat în ședință”.

Deputata partidului ȘOR Marina Tauber se află în arest prevenitiv în penitenciarul nr. 13 din capitală. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins marți, 23 august, recursul depus de avocații parlamentarei cu privire la prelungirea măsurii preventive de arest.

Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară, în perioada 26 august – 8 septembrie 2022. Hotărârea respectivă a fost adoptată joi, 25 august, de Biroul permanent, la solicitarea Președintelui Parlamentului Igor Grosu, anunță serviciul de presă al Legislativului.

Astfel, vineri, 26 august, deputații se vor întruni în ședință, cu începere de la ora 12:00.

„Inițiativa de convocare a sesiunii extraordinare este motivată de necesitatea examinării și adoptării în mod prioritar a unor măsuri de ordin legislativ în vederea susținerii populației, instituțiilor publice și agenților economici în contextul crizei energetice și a refugiaților”, anunță Parlamentul.

Astfel, potrivit Legislativului, proiectul ordinii de zi a ședințelor din sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru perioada 26 august – 8 septembrie 2022, aprobat de Biroul permanent, include proiectele de modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.