Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO, VIDEO/ Mișcarea „Unirea” a…

FOTO VIDEO Mișcarea „Unirea” a protestat la Ambasada Federației Ruse: „Armata rusă afară”

Mișcarea Politică „Unirea”, alături de susținători săi, a continuat astăzi, 23 februarie, protestul permanent „STOP Dodon”. Acțiunea de protest a continuat ulterior cu un marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt până la ambasada Federației Ruse la Chișinău, unde protestatarii au scandat „armata rusă afară”.

Protestul de la Ambasada Rusiei a fost organizat cu ocazia zilei de 23 februarie, care potrivit Mișcării Unirea este „zi a ostașului sovietic, a ocupantului acestui pământ schingiuit, care și astăzi își menține ilegal armata a 14-a în stânga Nistrului”.

„Din punctul meu de vedere, ziua de 23 februarie este una dintre cele mai grele zile pentru noi, românii basarabeni. Este una dintre zilele cele mai puternice ca încărcătură ideologică pentru Federația Rusă și pentru Putin. Din păcate, în această zi, dacă o să priviți televiziunile și o să citiți pe rețelele de socializare, o să vedeți că oamenii noștri, din păcate, încă iubesc această zi. Și nu vorbesc doar cei care au astăzi 60-70 de ani au fost și ei în această armată, ci, din păcate, și o generație tânără glorifică această zi și această armată a Federației Ruse și a Uniunii Sovietice, care ne-a adus deportări și durere”, a declarat Valeriu Munteanu, președintele partidului „Uniunea Salvați Basarabia”.