Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul deputat democrat Veceaslav Nedelea…

Fostul deputat democrat Veceaslav Nedelea a devenit consilier municipal

După ce nu a intrat în noul Parlament, fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea s-a ales cu un mandat de consilier municipal. În cadrul ședinței de astăzi 4 iunie, Comisia electorală Centrală (CEC) i-a atribuit lui Nedelea acest mandat după ce consilierul socialist Liviu Oboroc și-a dat demisia.

Veceaslav Nedelea a candidat pe circumscripția uninominală nr. 27 la alegerile parlamentare din februarie curent, însă nu a reușit să obțină mandatul.

Totodată, Nedelea a fost al 32-lea pe lista PDM la alegerile parlamentare din 2014. Nedelea este istoric de meserie, dar și cu diplomă de jurist. Anterior, a fost director al Direcției Poșta Chișinău.

În Parlament a ajuns însă în mai 2018, din postura de administrator principal interimar al Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chișinău”, fiind desemnat în această funcţie de către Guvernul Filip, la începutul anului 2016. Nedelea a activat anterior și la Întreprinderea de Stat CRIS „REGISTRU”, dar și la SA „Moldtelecom”. În perioada 2004 – 2007 acesta a ocupat fotoliul de primar interimar de Durlești.