Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Explicația lui Șor pentru rata…

Explicația lui Șor pentru rata scăzută de participare la alegeri în capitală

Ilan Șor, liderul Partidului care-i poartă numele, susține că rata scăzută de participare la alegeri în municipiul Chișinău este generată de faptul că în buletinele de vot nu s-a regăsit candidata sa, viceprimara de Orhei, Reghina Apostolova, dar și pentru că în cursa electorală n-a participat Partidul Comuniștilor din R. Moldova. Omul de afaceri, cercetat penal în „dosarul miliardului”, susține că nu recunoaște alegerile din Chișinău, pentru că ar fi ilegale, iar, între timp, juriștii partidului examinează posibilitatea de a contesta rezultatele. Declarațiile au fost făcute de Șor în cadrul unei conferințe de presă la 22 mai.

„A fost ceva între ei. Pur și simplu, câteva partide au decis să se joace și să arată de ce sunt capabile”, s-a arătat convins Ilan Șor, precizând că joi urmează să aibă loc ședința Biroului Politic al partidului în cadrul căruia se va lua o decizie referitor la eventuale acțiuni de protest față de scrutin.

În timp ce critică alegerile în capitală, după ce candidata sa a fost scoasă din cursă pentru finanțarea campaniei din surse financiare de peste hotare, Ilan Șor nu a exprimat nicio îndoială față de corectitudinea organizării scrutinului încomuna Jora de Mijloc, acolo unde primară a fost aleasă Marina Tauber.

Șor a făcut promisiuni că Jora de Mijloc va deveni în scrut timp „satul viitorului”, „satul de vis” și „cel mai bun sat din țara noastră”. De cealaltă parte, primarul de Orhei, care nu a ezitat să menționeze că în urbă au loc lucrări de infrastructură de amploare, nu a vorbit despre sursa banilor.

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului ȘOR și figurantă în raportul companiei Kroll referitor la furtul miliardului, a fost aleasă primară a comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei, din primul tur. Partidul Șor a cheltuit la alegerile locale din 20 mai, la care a avut trei candidați, 2,7 milioane de lei. Suma respectivă raportată la numărul de voturi acumulate denotă că pentru un singur vot în satul Jora de Mijloc, partidul a plătit 865 de lei.

Foto: privesc.eu