Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău:…

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău: „Prima conferință de negociere UE – R. Moldova să aibă loc cât mai repede în 2024”

Sursă foto: Siegfried Muresan/ Facebook

Președinta Maia Sandu și reprezentanții Parlamentului au avut întrevederi cu Delegația Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, printre care și eurodeputatul Siegfried Mureșan la Chișinău, pe 29 noiembrie.

Potrivit unui comunicat emis de Președinția R. Moldova, discuțiile au vizat parcursul european al Moldovei și reformele realizate, dar și următorii pași în procesul de aderare.

Am vorbit astăzi la Chișinău cu președinta Maia Sandu despre următorii pași pentru începerea negocierilor de aderare și despre cum putem crește sprijinul pe care îl alocă Parlamentul European Republicii Moldova”, a notat europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Împreună cu vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, Siegfried Mureșan a co-prezidat reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

În cadrul reuniunii, parlamentarii au adoptat o declarație, solicitând: „(…) Consiliului European să adopte, la reuniunea din luna decembrie, decizia finală privind începerea negocierilor de aderare, în baza evaluării pozitive și a avizului Comisiei Europene din luna noiembrie. În același timp, cerem adoptarea fără întârziere a cadrului de negociere de către Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene, astfel încât prima conferință interguvernamentală de negociere UE – Republica Moldova să aibă loc cât mai repede în 2024”.

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru rezoluția adoptată recent de Parlamentul European, prin care recomandă Consiliului European inițierea negocierilor de aderare.