Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După ce a fost avertizat…

După ce a fost avertizat de Dodon că va „zbura”, ministrul Perju a chemat azi mai mulți responsabili la o ședință de lucru

presedinte.md
presedinte.md

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a avertizat angajații din domeniul silviculturii să manifeste o atitudine responsabilă și profesionistă în domeniu și să nu întreprindă acțiuni ilegale, pentru că în caz contrar vor fi sancționați conform legislației în vigoare. Conform unui comunicat emis de MADRM, Perju a convocat luni, 24 februarie, în ședință de lucru reprezentanții Agenției „Moldsilva” și responsabilii ocoalelor silvice din țară, drept rezultat al vizitei în raionul Hâncești.

În cadrul ședinței ministrul a solicitat informația actualizată privind situația la zi pe fiecare ocol silvic, fiecare defrișare planificată, precizând că va fi modificată și legislația în domeniu.

„Vom schimba viziunea și vom modifica și Codului Silvic, astfel, încât să admitem doar tăieri ce contribuie la regenerarea pădurilor. Vom discuta și cu partenerii de dezvoltare pentru a dezvolta capacitățile instituționale și a spori activitățile de plantare și împădurire”, a declarat acesta.

Foto: madrm.gov.md

Totodată, conform comunicatului emis de minister, acesta a solicitat angajaților „Moldsilva” să facă public planul anual de acțiuni de sporire a suprafețelor împădurite și să informeze mai mult publicul despre „măsurile de sanitărie silvică, ca oamenii să nu confunde acțiunile planificate în beneficiul fondului silvic cu tăierile ilicite”.

Perju a precizat că asemenea ședințe în format extins vor fi convocate periodic. 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului are sarcina de a opri tăierea ilegală a pădurilor. Domnule Perju, nu o să faceți regulă, o să zburați împreună cu directorul „Moldsilva”, șeful nou pe care l-ați pus. Eu nu glumesc”, a avertizat Igor Dodon săptămâna trecută.

Anterior, Andrian Candu a declarat că democratul Vasile Bâtcă ar putea fi numit în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.