Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Drăguțanu, alături de ceilalți trei…

Drăguțanu, alături de ceilalți trei învinuiți în dosarul fraudei bancare, plasați în izolatorul CNA

frauda bancară

Fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, își va petrece următoarele 30 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Tot acolo au fost plasați în arest preventiv și ceilalți trei învinuiți – fosta viceguvernatoarea Emma Tăbârță și actualii viceguvernatori ai BNM Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Instanța a admis integral demersul procurorilor și a emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Dorin Drăguțanu. Procurora Maria Vieru a comunicat pentru Ziarul de Gardă că acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată.

Atât Dorin Drăguțanu, cât și Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Învinuirile se aduc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară după ce joi, 5 martie, procurorii au efectuat o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul BNM.

Anterior, la începutul lunii decembrie, Procuratura Generală informa despre efectuarea unor percheziții în nouă locații, inclusiv la domiciliile mai multor factori de decizie din cadrul „Victoriabank”, precum și la ex-guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești.