Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Două acorduri importante între R.…

Două acorduri importante între R. Moldova și Ucraina urmează a fi semnate astăzi la Chișinău

Foto: europalibera.org

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, se află astăzi, 6 octombrie, într-o vizită oficială la Chișinău. Șeful Executivului de la Kiev se va întâlni cu omologul său Pavel Filip și cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Volodimir Groisman împreună cu Pavel Filip vor participa la evenimentul de închidere a Forumului „Moldova Business Week 2017”, iar mai târziu, în cadrul unei conferințe de presă, vor semna două acorduri bilaterale între R. Moldova și Ucraina.

La sfârșitul lunii septembrie Ministerul Economiei şi Infrastructurii anunța într-un comunicat de presă că în timpul vizitei premierului ucrainean la Chișinău, urmează să fie semnat un acord bilateral care va elimina sistemul de autorizații pentru transportatorii din ambele state.

Volodimir Groisman, un apropiat al președintelui Ucrainei Petro Poroșenko a fost numit în funcția de premier în aprilie 2016, devenind astfel cel mai tânăr premier din istoria Ucrainei (38 de ani). Atunci, oficialul a promis să „accelereze reformele europene” și lupta împotriva corupției, pe care le-a menționat printre principalele „amenințări”. Anterior, Groisman a ocupat funcția de președinte al Radei Supreme de la Kiev.

 

Foto: europalibera.org