Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Un deputat a depus…

DOC Un deputat a depus o sesizare la MAI prin care cere sancționarea lui Dodon pentru încălcarea măsurilor impuse în tipul pandemiei

Deputatul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco a depus o sesizare în adresa Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în vederea sancționării contravenționale a președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta, contrar normelor impuse în perioada pandemiei, nu a respectat măsurile de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

„Legea este una pentru toți și trebuie aplicată față de toți – Igor Dodon trebuie sancționat pentru încălcarea vădită a normelor imperative privind măsurile de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice!

Deși a încălcat în mod sistematic Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (pe perioada valabilității acestora), dar și a normele exprese ale Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică nr.11 din 15 mai 2020, instituțiile statului nu s-au autosesizat și nu au inițiat procedura de tragere la răspundere contravențională a lui Igor Dodon.

Cer imperios Ministerului Afacerilor Interne să aplice legea conform literei și spiritului ei și să-l sancționeze contravențional Igor Dodon. Or, nimeni nu este mai presus de lege. Mai ales Președintele Republicii Moldova, care, în mod normal, trebuie să fie un exemplu de respectare a legii pentru toți cetățenii țării”, precizează deputatul.

Președintele Igor Dodon a afișat în ultima perioadă mai multe imagini foto pe pagina sa de Facebook de la vizitele sale în teritoriu. Șeful statului a avut întrevederi cu autoritățile publice locale, cu agenți economici, dar și cu mai mulți cetățeni, fără a purta mască de protecție, inclusiv în spațiile închise, și fără a respecta distanța socială.