Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Primarul comunei Chirca și-a…

DOC Primarul comunei Chirca și-a angajat și premiat soția. Ce riscă socialistul

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese la primarul comunei Chirca, raionul Anenii Noi, Vitalie Crangaci. Acesta nu a soluționat conflictele de interese și a admis aceste conflicte prin emiterea actelor cu privire la angajarea în calitate de director interimar al grădiniței din localitate și cu privire la acordarea premiilor unice în privința soției.

Conform actului de constatare întocmit la 19 mai și publicat astăzi, 3 iunie, socialistul notează că își recunoaște vina „pe deplin” și că „nu voi admite pe viitor încălcări de așa gen fără să consult ANI”.

„După rămânerea definitivă a actului de contestare, ANI va sesiza organul competent în vederea încetării mandatului de primar. Primarul va fi decăzut din dreptul de a exercita mandate (funcții) de primar, funcții publice și funcții de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale decât cea de primar, pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, după rămânerea definitivă a actului de constatare sau după rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se va confirmă existența conflictelor de interese. Persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, administrat de către Autoritatea Națională de Integritate”, precizează ANI într-un comunicat de presă.