Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Dumitru Alaiba a trimis…

DOC Dumitru Alaiba a trimis un demers către procurorul general în cazul semnăturii false a lui Ilan Șor de pe un proiect de lege, prezentat în Parlament

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) Dumitru Alaiba a trimis un demers către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru a anula ordonanța de neîncepere a urmăririi penale, fiind continuată investigația cu tragerea la răspundere a persoanelor ce se fac vinovate în cazul semnăturii false a lui Ilan Șor pe Proiectul Hotărâre a Parlamentului.

Demersul către PG are loc în contextul în care Procuratura Anticorupție (PA) a constat că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cet. Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Totodată, PA a decis să nu pornească dosar penal în acest sens, din motiv că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”. 

Alaiba consideră această decizie o tentativă de mușamalizare și inacceptabilă într-un stat de drept.

Nu a fost identificată nici măcar persoana care a falsificat această semnătură și care riscă până la șase ani de privațiune de libertate, conform legislației în vigoare. Consider această decizie una abuzivă și arbitrară, lipsită de vreun temei logic juridic”, susține Alaiba.

Semnătura aplicată de Ilan Șor pe Proiectul Hotărâre a Parlamentului a fost falsificată. Răspunsul aparține Procuraturii Anticorupție(PA) la sesizarea depusă de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) Dumitru Alaiba.

Deputații platformei parlamentare „Pentru Moldova” au prezentat la 27 noiembrie 2020, în cadrul ședinței Parlamentului, proiectul privind creare a unei comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei. Un detaliu ce a stârnit mai multe întrebări a fost faptul că pe acest proiect și-a pus semnătura și liderul Partidului Șor, Ilan Șor.

Colegii de platformă parlamentară ai lui Șor, Sergiu Sîrbu și Marina Tauber, au spus că Ilan Șor ar fi pus semnătura cu mâna lui.