Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații Platformei DA au semnat…

Deputații Platformei DA au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Autorii documentului așteaptă decizia PAS

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Autorii documentului susțin că așteaptă până joi, 16 iulie, decizia Partidului Acțiune și Solidaritatea(PAS).

„Platforma DA de mai mult de două luni vorbește despre necesitatea destituire acestui Guvern al lui Dodon. Noi aam fost cei care am promovat această idee că trebuie să mergem până la capăt, să avem o poziție fermă. Avem nevoie de 26 de semnături și reiterăm poziția noastră: Vrem să semnăm această moțiunea doar cu colegii din PAS. Din câte cunosc această săptămână va fi semnat și de Octavian Țâcu. Așteptăm decizia PAS. Facem apel să vină să semneze moțiunea până joi”, a susținut vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Ieri, 13 iulie, reprezentanții PAS ne-au comunicat că membrii PAS vor convoca la sfârșitul săptămânii Consiliul Național Politic al partidului, pentru a lua o decizie pe acest subiect.

Joi, 9 iulie, deputații Platformei DA au anunța că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. 

Anterior, Năstase a menționat că Alexandru Slusari sau Igor Munteanu sunt două candidaturi pe care Platforma DA le ia în considerare pentru funcția de premier în Executivul pe care vrea să și-l asume partidul. Potrivit lui Năstase, cei doi eventuali pretendenți la funcția de premier sunt „cei mai buni candidați posibili pentru respectiva funcție”.