Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum au votat cetățenii români…

Cum au votat cetățenii români din R. Moldova la alegerile prezidențiale

Peste 43 de mii de cetățeni români s-au prezentat duminică, 10 noiembrie, la cele 37 de secții de vot organizate pe teritoriul R. Moldova pentru alegerile prezidențiale din România. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, cei mai mulți cetățeni români din R. Moldova și-au dat votul pentru președintele Klaus Iohannis.

Datele arată că pentru candidatura lui Iohannis au votat 77% dintre alegătorii din R. Moldova. Pe cea de-a doua poziție s-a clasat Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară, care a acumulat 9% din voturi.

Cei doi candidați sunt urmați de candidatul Alianței URS-PLUS, Dan Barna, cu 7,4%, dar și de fostul prim-ministru al României, candidata Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, cu 2,4%. Topul este încheiat de candidatul independent Mircea Diaconu, pentru care au votat 536 de persoane, echivalentul a 1,2%.

Ceilalți candidați au acumulat sub 1%, iar cele mai puține voturi le-a strâns candidatul Partidului Noua Românie, Sebastian-Constantin Popescu – 122 de voturi.

Rezultatele parțiale ale alegerilor din România arată că președintele român va fi ales în turul II, unde au acces Klaus Iohannis cu 36,65% și Viorica Dăncilă cu 23,79%.