Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comitetul Mișcării de Rezistență Națională…

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” anunță noi proteste

privesc.eu

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat o nouă acțiune de protest de la următoarea ședință a Parlamentului, începând cu ora 10.00. Membrii comitetului își propun astfel să determine legislativul să îndeplinească revendicările ce țin de competența sa, cuprinse în Rezoluția de la 1 iulie, semnată de participanții la protest, dar și cele cuprinse în Rezoluția Parlamentului European votată la 5 iulie, curent.

După ce prima conferință de presă planificată pentru astăzi, 17 iulie, ora 12.00, privind următoarele acțiuni de protest, a fost boicotată de susținătorii primarului de Orhei, Ilan Șor, care au protestat împotriva închiderii magazinelor sociale, conferința Comitetului Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a fost reluată în aceeași componență, însă într-o altă locație.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat că la proxima ședință a Parlamentului, începând cu ora 10.00, va fi organizată o acțiune de protest în fața instituției în cauză cu scopul determinării legislativului să îndeplinească revendicările ce țin de competența sa cuprinse în Rezoluția de la 1 iulie, semnată de participanții la protest, dar și cele cuprinse în Rezoluția Parlamentului European votată la 5 iulie, curent.

„Comitetul Mișcării de Rezistență Națională este profund îngrijorat de faptul că regimul oligarhic întârzie să implementeze revendicările populare înaintate de către cetățeni în cadrul manifestației de amploare din data de 1 iulie, curent, și anume:

  • confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase,
  • anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional,
  • demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale ce au dus la invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

Revendicări ce se regăsesc în Rezoluția votată în unanimitate de zecile de mii de participanți. De asemenea, considerăm inadecvată și rușinoasă reacția Parlamentului și Guvernului asupra Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie curent, adoptată cu o majoritate largă a celor cinci grupuri parlamentare din legislativul european”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

În cazul în care guvernarea nu va da curs revendicărilor propuse, Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” anunță că va întreprinde în continuare acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii atât în localitățile din țară, cât și în diaspora, acțiuni care vor culmina pe 26 august, curent cu Adunarea Generală a Cetățenilor.

Foto: privesc.eu