Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Codul galben de amenințare teroristă”…

„Codul galben de amenințare teroristă” în regiunea transnistreană – prelungit de Krasnoselski până în luna mai

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret de prelungire a alertei „cod galben de amenințare teroristă” în regiunea transnistreană. Codul a fost extins cu 60 de zile, până la 13 mai 2024.

Presa din regiune amintește despre ceea ce numește mai multe „atacuri teroriste”, inclusiv asupra clădirii așa-numitului „minister al securității” și asupra altor obiective.

S-au tras focuri din partea ucraineană în direcția așezării transnistrene Cobasna. Patru explozii au avut loc în apropierea satului Voronkovo, raionul Rîbnița, în zona fostului aeroport”, notează portalul novostipmr, apropiat puterii de la Tiraspol.

Potrivit aceleiași surse, un așa-numit „atac terorist” ar fi avut loc asupra biroului militar de înregistrare și înrolare din Tiraspol. „Au fost reținuți autorii acestei infracțiuni. Potrivit anchetei, comanditarii atacului terorist sunt persoane asociate cu serviciile speciale ale Republicii Moldova”, mai notează novostipmr.

Anterior, în regiunea transnistreană a fost introdus „cod roșu de pericol terorist”, iar din 25 mai 2023, acesta a fost diminuat al „cod galben”.