Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt președinții celor trei…

Cine sunt președinții celor trei fracțiuni parlamentare și cum rămâne cu Blocul ACUM

În cadrul primei ședințe a Parlamentului a avut loc formarea a trei fracțiuni politice: PDM, PSRM și Partidul „Șor”. Doar deputații Blocului ACUM nu au anunțat încă despre formarea unei fracțiuni comune.

Astfel, fracțiunea PSRM va fi condusă de Zinaida Greceanîi. Funcția de vicepreședinte i-a revenit lui Corneliu Furculiță, iar secretar al fracțiunii a fost numit Vasile Bolea.

Democrații au anunțat că l-au ales președinte al fracțiunii pe Pavel Filip, fără a preciza cine va ocupa funcția de vicepreședinte și secratar.

Ilan Șor a fost ales la rândul său președinte al fracțiunii Partidul „Șor”. Funcția de vicepreședinte al acestei fracțiuni o va ocupa Pavel Jardan, iar funcția de secretar i-a rvenit Mariei Albot.

În cadrul ședinței, doar Blocul ACUM nu a anunțat despre formarea unei fracțiuni.

Blocul ACUM rămâne unit. În ce privește formele și formulele în care care va activa în actualul Parlament, vom veni cu un răspuns în numărul de zile oferite de articolul 4, alineatul 3 din Regulamentul Parlamentului”, a spus Andrei Năstase, copreședinte al Blocului ACUM.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în termen de 10 zile de la prima ședință, sunt constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.