Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a avertizat 35 de…

CEC a avertizat 35 de candidați independenți care au participat la alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a avertizat 35 de candidați independenți care nu au depus rapoartele financiare pentru campania electorală sau le-au depus cu întârziere.

Potrivit Alinei Russu, președinta CEC, candidații independenți din circumscripțiile uninominale erau obligați, la fel ca și partidele politice, să depună în fiecare săptămână rapoarte financiare despre veniturile și cheltuielile din campania electorală.

„CEC a dispus aplicarea sancțiunii prin avertizare a concurenților electorali independenți care nu au depus rapoarte financiare la CEC sau le-au depus cu întârziere și cu neconformități”, a declarat Russu după ședința CEC din 1 martie.

Întrebată de jurnaliști în ce constă mai exact această sancțiune, Alina Russu a precizat că CEC este obligat să aplice avertismente concurenților care nu respectă Codul electoral.

„Chiar dacă sancțiunea nu este una pecuniară, iar candidatul nu este necesar să vină cu achitarea unor mijloace financiare, sancțiunea oricum este necesară, pentru că astfel scoatem în evidență corectitudinea desfășurării campaniei electorale”, a spus Russu.

Totodată, CEC urmeasă să solicite Serviciului Fiscal de Stat să verifice proveniența a 75 de mii de lei care au fost virați sub formă de donații concurentului independent din circumscripția nr. 44, Veaceslav Cunev.