Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cebotari în fața deputaților: „Ministerul…

Cebotari în fața deputaților: „Ministerul Justiției nu promovează reforme de formă”

Vla­di­mir Cebo­tari, minis­trul Jus­ti­ției, își prezintă raportul de activitate în fața plenului Parlamentului. Asta după ce depu­ta­ții PSRM au depus o moțiune de cen­zură pentru demiterea acestuia. Ale­șii popo­ru­lui invocă, în argu­men­ta­rea deci­ziei de a pro­pune demi­te­rea ofi­ci­a­lu­lui, 13 motive pen­tru care Vla­di­mir Cebo­tari ar tre­bui să fie demis.

„Partenerii ne încurajează în eforturile pe care le depunem, vedem și susținerea societății civile.”, a declarat ministrul în fața deputaților.cebotari

Acesta a afirmat că Ministerul Justiției nu promovează reforme de formă, dar se implică în rezolvarea problemelor și vine cu abordări simple și practice.

Printre cele mai importante reușite ale ministerului pe care îl conduce, Cebotari a enumerat adoptarea legii cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești,  legea privind testarea integrității profesionale și reforma procuraturii. Cea din urmă va intra în vigoare din 1 august și, potrivit ministrului, „va reduce competențele procuraturii, va reduce implicarea politicului, va fortifica Procuratura Anticorupție, va spori gradul de independență al procurorului, dar și „va însemna un pas important pentru independența justiției”.

Până în prezent, socialiștii au înaintat moțiuni împotriva a opt miniștri din actualul Guvern, dar niciuna dintre ele nu a trecut.

 

Foto simbol