Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câți concurenți electorali au fost…

Câți concurenți electorali au fost înregistrați pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că pe circumscripțiile electorale uninominale au fost depuse în total 360 de dosare pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat, dintre care doar 7 cereri au fost respinse, iar alte 107 dosare se află încă în proces de examinare.

Potrivit CEC, până astăzi, 25 ianuarie, consiliile electorale ale circumscripțiile electorale uninominale au înregistrat 246 de concurenți electorali, dintre care 25 sunt independenți, iar circa 150 sunt candidați ai PDM, PSRM și ai Blocului ACUM.

Într-un comunicat de presă al CEC se menționează că 7 cereri de înregistrare a candidaților la funcția de deputat au fost respinse, iar 107 dosare se află încă în proces de examinare. În următoarele 7 zile consiliile electorale de circumscripție electorală uninominală urmează să decidă asupra înregistrării sau neînregistrării candidaților desemnați.

Termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenților electorali pentru alegerile parlamentare a expirat ieri, 24 ianuarie. Pe lângă circumscripțiile uninominale, CEC a înregistrat și nouă concurenți pentru circumscripția națională. Este vorba de blocul electoral ACUM, PDM, PSRM, PCRM, Partidul Șor, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Nostru, Partidul Național Liberal și Partidul Voința Poporului.